Paylaş |
|
Tweet |
Eğer gençliğine adım atmış bir çocuğa sahipseniz, çocuğunuzun artık size sürekli “ben çocuk değilim artık” dediğinden oldukça eminiz. Ama unutmayın ki o henüz bir yetişkin de değil. Çocuklarımızın gençlik dönemi aslında yetişkinlik ve çocukluk arasındaki dönemdir, yani en tehlikeli oldukları dönem diyelim. En tehlikeli olan kısım ise “isteklerinin ne olduğunu bilmediğiniz için nasıl bir oda almanız veya odalarına ne koymamız gerektiğini bilemememizdir”. Ve hiç şüphe yoktur ki çocuğunuz bazen “sadece kendi olabildiği” o meşhur sığınağında hiçbir şey yapmadan dolu bir gün geçirmek isteyecektir. Ve eğer o sığınak yeteri kadar yakın bir zamanda görünüş olarak güncellenmediyse başınız ciddi anlamda belada demektir. Bu nedenle her genç odasında bulunması gereken temel bileşenleri KadıncaModa.Com olarak sizin için bir araya getirdik. Ki bunlar;
*Uyku
*Ders Çalışma
*Sosyalleşme ve Hayal Kurma
*Kıyafet ve Diğer Eşyalarını Depolayacak Bir Yer
Herhangi bir yatak odasının temel alanı uykudur, ki bazı gençlerimiz uyku konusunda gerçekten şampiyonlardır. Eğer çocuğunuz çocukluk çağından beri hala aynı nevresimin üzerinde uyuyorsa belki de güncelleme yapmanın zamanı gelmiştir. Kesinlikle çocuğunuza istediği nevresim takımı modelini almasına izin vermelisiniz. Tabi buna izin verirken de çocuğunuzun ortopedik rahatlığı çerçevesinden çıkmamaya ve çocuğunuzu da bu konuda bilinçlendirmeye dikkat etmelisiniz.
Nevresimi hallettiğimize göre sıra yatağımızın kendine geldi, ki en önemli kısım bu oluyor. Eğer aldığınız yatak gayet genç odasına uyabilecek bir görüntüdeyse kesinlikle yatağı değiştirmenin hiçbir anlamı olmayacaktır. Eğer yeni bir yatak ihtiyacı oluştuysa, işte o zaman size loft bed leri öneriyorum. Genç çocuklarınızın yataklarının kolay ulaşılamayacak olmasının onları ne kadar rahatlatacağını bırakın bir kenara, yatağın altında bulunan çalışma bölümü de odaya ayrıca alan bakımından oldukça büyük bir rahatlık sağlayacaktır.
İlkokul ve lise demek bol bol ev ödevi demek. Tabi ki de çocuğunuz ilkokulda yaptığı gibi mutfak masasında çalışmaya devam edebilir, ancak lise daha çok konsantrasyon gerektirir ve mutfakta çocuğunuzun dikkatini dağıtacak oldukça fazla şey bulunur. Bunun yerine çocuğunuzun odasında bir çalışma alanı kurmayı deneyin. İyi bir çalışma alanında yönü değiştirilebilir lambasıyla bir adet masa, rahat bir masa sandalyesi, ihtiyaç olunan malzemelerin barındırılması için organize alanları ve kitap rafları bulunmalıdır.
Eğer uygun bir masa ve sandalyeniz varsa yeni mobilya almanıza hiç gerek yoktur. Mobilyaları çocuğunuzun istediği renklerde boyamanız yeterli. İsterseniz internetten mobilya boyama yöntemlerini araştırarak değişik şekillerde de boyayabilirsiniz.
Evet, gençlerimizi uyuttuk, ders çalıştırdık. Peki ya dinlenme? Her genç odasında vakit geçirmek oyalanmak ister. Oyalanmaktan bahsettiğimiz video oyun maratonu, mesajlaşma, müzikal bir alet antrenmanı, arkadaşları davet etme veya sadece gün içi hayal kurma olabilir. Gencimiz hangi aktiviteden daha çok hoşlanıyorsa onun beğendiği aktiviteye göre bir ortam oluşturmak yapılacak en doğru hareket olacaktır. Çok da fazla bir masrafa girmenize gerek yok. Tek ihtiyacınız olan bir kaç armut koltuk veya bir ufak kanepe. Son zamanlarda da elektronik çağda olduğumuzu düşünürsek odadaki kabloları örtecek birşeyler kullanmak da odayı daha hoş bir görünüme .
Sanırım bu en zor kısım oluyor. Derli toplu durabilecek bir genç odası? “İMKANSIZ!” demeyin. Çocuğunuzun odasının dağınık olmasının nedeninin aslında sizin yanlış mobilya seçiminiz olduğunu biliyor muydunuz? İşe ilk önce çocuğunuzun dolabından başlayın. Bırakın dolabını çocuğunuz kendisi seçsin, siz değil. Dolapla ilgili bir konu da var ki, o da kıyafetlerin dolaba sığmaması meselesi. Çocuğunuzun yatağının altında veya odanın bir bölümünde saklama kutuları bulundurup çocuğunuzun kışlık ve yazlıklarını ayırmalısınız. Kirli çamaşır sepetini de unutmayalım tabi. Çocuğunuz bütün kirli çamaşırlarını ortalığa atmak yerine sepetin içine atsa çok daha hoş olur herhalde, değil mi?
En önemli kısım da çocuğunuz kararsızlığın ortasında olsa bile onun da bir düşüncesi olduğunu unutmayın. Mükkemmel odasını oluştururken ona karşı değil, onunla birlik olmaya çalışın. Sonuç olarak o odanın içinde siz yaşamıyorsunuz. Çocuğunuz her okuldan geldiği anda kendi istediği odayı görmek isteyecek, sizinkini değil.